16 Μαΐ 2012

Ο μεγάλος περίπατος ... στην Αθήνα

    Ο μεγάλος μας περίπατος ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Μαΐου, οπότε και πήραμε το πρωινό καράβι για τον Πειραιά, με σύμμαχό μας τον ηλιόλουστο καιρό. Το ίδιο απόγευμα, αμέσως μετά την άφιξή μας στην Αθήνα, επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου παρακολουθήσαμε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα σημαντικότερα κτίσματα της αρχαίας αθηναϊκής αγοράς. Κάποια από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Αθήνας που σώζονται μέχρι σήμερα, ανεγέρθηκαν μπροστά στα μάτια μας και είδαμε τις αλλαγές που δέχτηκαν στο πέρασμα των αιώνων.
    Οι δραστηριότητες της επόμενης ημέρας ξεκίνησαν με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και πήραμε μαθήματα πατριωτισμού από τον Πέτρο, ένα παιδί που μεγαλώνει και ανδρώνεται μέσα από τις περιπέτειές του κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την παλιά Βουλή όπου στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο μας εντυπωσίασε με τον πλούτο των εκθεμάτων από την ελληνική επανάσταση του 1821 και τους Βαλκανικούς πολέμους.
    Μετά την παλιά Βουλή είχε έρθει πια η ώρα να γνωρίσουμε και τη σημερινή Βουλή. Περιηγηθήκαμε στους χώρους όπου γίνονται οι συνεδριάσεις των βουλευτών, καθίσαμε στα έδρανα της αίθουσας της Γερουσίας και επισκεφθήκαμε την έκθεση με τα κειμήλια της οικογένειας Τρικούπη που φιλοξενείται στο χώρο της Βουλής. Η μέρα αυτή έκλεισε με την επίσκεψή μας στο Πλανητάριο, όπου παρακολουθήσαμε μια εκπαιδευτική ταινία με θέμα τα «Μυστήρια του Νείλου».
   Την Παρασκευή 11 Μαΐου, τρίτη και τελευταία ημέρα μας στην πρωτεύουσα, επισκεφθήκαμε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θαυμάσαμε από κοντά τα μάρμαρα του Παρθενώνα και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για τη μακραίωνη ιστορία του.  Περιηγηθήκαμε στους δρόμους γύρω από το βράχο της Ακρόπολης και καταλήξαμε στην περιοχή του Θησείου και στην Πλάκα.
    Μετά από όλα αυτά επιστρέψαμε ευχαριστημένοι στο νησί μας, με τις αποσκευές μας γεμάτες με πολύτιμες εμπειρίες και αναμνήσεις που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου