23 Δεκ 2013

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριόΤο ζαχαρόσπιτο

Οι ζαχαροπλάστες του Β2 υποδέχτηκαν στο ζαχαρόσπιτό τους τους μαθητές του σχολείου μας. Όλοι μαζί έφτιαξαν, έπλασαν, έψησαν και γεύτηκαν τα κουλουράκια που οι ίδιοι δημιούργησαν! Το εργαστήρι των ξωτικών

Τα ξωτικά του Α2 προσκάλεσαν στο εργαστήρι τους τα παιδιά όλων των τάξεων για να φτιάξουν ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Με τη φαντασία τους και με χρυσές, ασημένιες και πολύχρωμες πινελιές μεταμόρφωσαν τα  κουκουνάρια σε αστραφτερά στολίδια!


Το Λογοτεχνικό Εργαστήρι

Μια παρέα από μικρά παιδιά του Α1 δεν κουράστηκαν να λένε και να ξαναλένε την ιστορία τους στο «λογοτεχνικό εργαστήρι» του σχολείου μας, κρατώντας ψηλά τα φαναράκια τους για να φωτίζει το δρόμο της ψυχής των ανθρώπων.
Δραματοποίησαν με τη συμμετοχή των παιδιών της Δ2 τάξης το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη το «Αστερόσπιτο» και κράτησαν για τους γονείς τους το πιο φωτεινό φαναράκι τους για να μείνει αναμμένο μέχρι να πουν την ιστορία τους και στους γονείς τους. 
Το εργαστήρι του Αϊ–Βασίλη


Οι βοηθοί του Αϊ–Βασίλη στο Β1 φιλοξένησαν στο εργαστήρι τους τους μικρούς τους φίλους για να κατασκευάσουν χιανανθρωπάκια με περίεργα υλικά!


Γίνομαι Αϊ–Βασίλης
Στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου χωριού τα παιδιά έφτιαξαν τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες κάρτες και φωτογραφήθηκαν με τον Αϊ–Βασίλη. Όλοι οι μαθητές του σχολείου πέρασαν από το Εργαστήρι Φωτογραφίας και έγιναν και αυτοί  Αη Βασίληδες για λίγο!


 Η μουσικός του σχολείου μας κ. Αθηνά Τσούμα με τη χορωδία του σχολείου μας, πέρασε από όλες τις τάξεις να μας τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και να μας ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη.
Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε και φέτος και μοίρασε τα δώρα του στους μαθητές!      

Τα παιδιά περιπλανήθηκαν στα διάφορα εργαστήρια, διασκέδασαν, δημιούργησαν, άκουσαν μουσικές και παραμύθια και κατάφεραν να δώσουν τη μοναδική δική τους νότα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Χαρούμενα και δημιουργικά Χριστούγεννα!!!


Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών μας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού μπουφέ γεμάτου λιχουδιές που απολαύσαμε όλοι μαζί και την προσφορά των χριστουγεννιάτικων δώρων που έκανε τους μαθητές μας πολύ χαρούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου