18 Φεβ 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING



Η  Ε΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε μαζί με άλλες 37 χώρες σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning με θέμα « Healthy joyful child». Η εκπόνηση του προγράμματος έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών με ευθύνη των δύο εκπαιδευτικών Αγγλικών του σχολείου μας, της Ζουμή Ιακωβίνας που διδάσκει το μάθημα στο Ε1 και της Βλάχου Νικολέττας που διδάσκει το μάθημα στο Ε2.
 Το πρόγραμμα είχε τρίμηνη διάρκεια και κάθε μήνα τα παιδιά ασχολήθηκαν με διαφορετικό αντικείμενο, όπως είχε σχεδιάσει η συντονίστρια του προγράμματος, Καταλίνα Αλεξαντρέσκου από Δημοτικό σχολείο της Πολωνίας. Έτσι, κατά το μήνα Νοέμβριο ασχοληθήκαμε με την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη της, το Δεκέμβριο με την υγιεινή του σώματος και τον Ιανουάριο με τον αθλητισμό.
Οι  μαθητές-τριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες (συζητήσεις, δημιουργία αφίσας, παρακολούθηση βίντεο, επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργία βίντεο κ.α.), ευαισθητοποιήθηκαν όσον αφορά σε θέματα διατροφής και υγιεινής και γενικά συνεισέφεραν στη επιτυχή κατάληξη του. 





Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Γκώγκο Θεόδωρο για τη συμβολή του στο κλείσιμο του προγράμματος, όπου κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας προγραμμάτισε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες έτσι ώστε το πρόγραμμά μας να τελειώσει με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για τα παιδιά. Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει θετικές επιδράσεις στην καθημερινή τους ζωή και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά για τον ενθουσιασμό και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν κατά την εκπόνηση του.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου