22 Ιουν 2015

Η μεγάλη εκδρομή της Στ' τάξης!

Μετά από πολλή προετοιμασία, η πολυαναμενόμενη εκδρομή της Στ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο τέλος του Απρίλη. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς αναχώρησαν την Τετάρτη 22.04.15 για την Αθήνα, όπου και έμειναν τρεις ημέρες. Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη- έκπληξη για τα παιδιά πάνω στο πλοίο για Αθήνα, μιας και ο πλοίαρχος επέτρεψε την είσοδο στη γέφυρα και μας μίλησε για τη δουλειά του.Την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) και παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα προβολή "Κρυμμένο Σύμπαν". Τη δεύτερη μέρα, ξεκίνησαν από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολούθησαν τη διαδραστική προβολή με θέμα την "Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία" και στη συνέχεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ήλιος, άνεμος νερό, ενέργεια στο μέλλον".
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Αρχικά, παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο για την ιστορία του κτιρίου, έπειτα επισκέφτηκαν την αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" με την έκθεση για τα 40 χρόνια δημοκρατίας και την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Την τρίτη μέρα, επισκέφτηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου χάρη στον ξεναγό που είχαν, έμαθαν για την ιστορία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και θαύμασαν τα αρχαϊκά και κλασσικά γλυπτά  και αντικείμενα καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων.
Τέλος, επισκέφτηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου θαύμασαν τα πολλά διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου που φιλοξενούνται εκεί. Και κάπως έτσι, η εκδρομή έφτασε στο τέλος της. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την υποστήριξη και την βοήθεια που πρόσφερε για την πραγματοποίηση της εκδρομής, καθώς και όλους όσους βοήθησαν να μειωθεί το κόστος της μέσω του χριστουγεννιάτικου παζαριού, της λαχειοφόρου αγοράς και της αγοράς των ημερολογίων της τάξης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου