10 Οκτ 2017

6η Διεθνική συνάντηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στο Mnisek pod Brdy της Τσεχίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η  διεθνική συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ Σχολικές Συμπράξεις KA2 με θέμα:«Environment surrounding us as a challenge and responsibility» του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η τελική διεθνική συνάντηση των εταίρων  (Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Λετονία, Κροατία,  Τουρκία και Ισπανία) στην Τσεχία,η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα.  Από  18 έως 24 Σεπτεμβρίου  2017 οι  συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δήμητρα   Χανιώτη   και   Αγγελική Καραμπατάκη,   μαζί   με   4 μαθητές του σχολείου, ταξίδεψαν στο Mnisek pod Brdy της Τσεχίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις. Επισκέφτηκαν έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Παρατήρησαν και ενημερώθηκαν για τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση καθώς και τους τρόπους προστασίας τους. Ξεναγήθηκαν στο Βοτανικό κήπο Fata Morgana της Πράγας που έχει μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών και γνώρισαν την χλωρίδα της χώρας. Επιπλέον, επισκέφτηκαν το χωριό των κατασκευών “Botanicus” όπου είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν χειροτεχνίες. Γνώρισαν παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να  εξαφανιστούν καθώς και παραδοσιακές μεθόδους δημιουργίας τυπώματος σε χειροποίητο χαρτί, κατασκευή σαπουνιών, κεριών, μεταλλικών νομισμάτων κ.ά. Οι μαθητές  ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας,   παρακολούθησαν   μαθήματα   στα   αγγλικά   και   έκαναν     πρακτική   εξάσκηση   της αγγλικής γλώσσας.  Φύτεψαν το δέντρο της «Φιλίας»  με τους μαθητές της χώρας υποδοχής και με τους μαθητές των υπολοίπων χωρών-μελών.  Δημιούργησαν νέες φιλίες μέσα   από   κοινές εργασίες   σχετικά με τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας, αθλητικές δραστηριότητες,  κ.ά.   όπου   κλήθηκαν   να εκτελέσουν.  Τέλος, περιηγήθηκαν στην Πράγα θαυμάζοντας και γνωρίζοντας από κοντά τα σπουδαιότερα μουσεία και μνημεία της πόλης.
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου αποτελεί το μοναδικό σχολείο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Κυκλάδων που υλοποίησε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου