10 Νοε 2016

4η Διεθνική συνάντηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στη Μαδρίτη της Ισπανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +


Με επιτυχία συνεχίζεται για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Erasmus+ Σχολικές Συμπράξεις KA2 με θέμα: «Enviroment surrounding us as a challenge and responsibility» του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε διεθνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος (Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Λετονία, Κροατία, Τουρκία και Ισπανία).Από 17 έως 23 Οκτωβρίου 2016 οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δήμητρα Χανιώτη και Πηνελόπη Δήμου, μαζί με 5 μαθητές ταξίδεψαν στη Μαδρίτη της Ισπανίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις. Επισκέφτηκαν  μουσεία και ξεναγήθηκαν στα σπουδαιότερα μνημεία της Μαδρίτης. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, παρακολούθησαν μαθήματα στα αγγλικά και έκαναν  πρακτική εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας. Δημιούργησαν φιλίες με τους μαθητές της χώρας υποδοχής και με τους μαθητές των υπολοίπων χωρών-μελών, μέσα από κοινές εργασίες όπου κλήθηκαν να εκτελέσουν. Επιπλέον, με επιτυχία παρουσίασαν οι μαθητές της ελληνικής αποστολής, τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει με θέμα: την ανακύκλωση, τα 3R (Reuse, Reduce, Recycle) και την προστασία του περιβάλλοντος.
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου αποτελεί το μοναδικό σχολείο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Κυκλάδων που υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus +, το οποίο ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2017.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου