1 Μαΐ 2017

5η Διεθνική συνάντηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στη Ριέκα της Κροατίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +





















Με επιτυχία συνεχίζεται για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Erasmus + Σχολικές Συμπράξεις KA2 με θέμα «Enviroment surrounding us as a challenge and responsibility» του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η 5η διεθνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος (Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Λετονία, Κροατία, Τουρκία και Ισπανία). Από 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017 οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δήμητρα Χανιώτη και Ευαγγελία Χατζημιχαήλ, μαζί με 5 μαθητές ταξίδεψαν στη Ριέκα της Κροατίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις. Επισκέφτηκαν  μουσεία, ξεναγήθηκαν στα σπουδαιότερα μνημεία της Ριέκας και πραγματοποίησαν πεζοπορία στο διάσημο φυσικό πάρκο Ucka. Οι μαθητές  ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, παρακολούθησαν μαθήματα στα αγγλικά και έκαναν  πρακτική εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας.  Δημιούργησαν φιλίες με τους μαθητές της χώρας υποδοχής και με τους μαθητές των υπολοίπων χωρών-μελών, μέσα από κοινές εργασίες εικαστικών εργαστηρίων, μαγειρικής, χημείας κ.λπ., όπου κλήθηκαν να εκτελέσουν. Επιπλέον, με επιτυχία παρουσίασαν οι μαθητές του ελληνικού σχολείου, τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει με θέμα: «Η μεσογειακή διατροφή και τα παραδοσιακά φαγητά της χώρα μας κατά την περίοδο του Πάσχα».
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου αποτελεί το μοναδικό σχολείο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Κυκλάδων που υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου